"Je hebt het niet, je doet het!"

Wat kan je leren van deze methode van Edwin Selij.

Je hebt het niet, je doet hetZo, dat is een statement om even over na te denken. Mensen praten over het algemeen wat ze hebben. Bezit, baan, ziekte, probleem etc. In dit boek neemt Edwin Selij je mee naar een andere manier van denken. De uitgeverij heet niet voor niets ANDERZ.

Allereerst is daar het belang van eigenaarschap nemen. De verantwoordelijkheid nemen over alles in je leven en lichaam. Daar komt ook angst en schuldgevoel om de hoek kijken. En op welke manier je hier mee omgaat in je leven. 

Edwin komt ook met eenvoudige oefeningen, die iedereen kan doen. Zoals een ademhalingsoefening. 4 x 4. Dat doen we toch allemaal al. Dan zijn nog de 9 factoren om je gezondheid te verbeteren en fysieke problemen te be├»nvloeden.  Een van mijn favoriete is : Maximaliseer je positieve gevoelens. Kijk lachfilms, comedy of cabaret, die jouw positieve gevoelens versterken.

In het boek wordt ook uitgelegd om dit allemaal in de praktijk te brengen via M-POINT. De M staat in ieder geval voor motivatie. Iets wat je niet kan aanraken, maar de basis is om te doen.

Afsluitend nog een aantal praktische tips en oefeningen. Pik eruit wat voor jou van toepassing is.

Ik zeg  Het "Je hebt het niet, je doet het" boek is een aanrader om te lezen en uiteraard toe te gaan passen.

Categories: Geluk