Hoe geld voor jou kan werken

Wat kan je doen met een leuk maandelijks bedrag, dat je over hebt.

De meeste mensen werken om geld te verdienen. Uiteraard doen zij dat het liefst met een baan, die ze leuk vinden. 

Dan komt het salaris binnen op de bankrekening en gedurende de maand zijn er allerlei bedrijven, instanties en banken, die meestal met een automatische incasso met plezier jouw betaling willen ontvangen.

Een aantal van die bedragen zijn belastingen. Je hebt geen keuze over de hoogte ervan. Bij sommige abonnementen heb je zelf besloten voor hoeveel geld je de maandelijkse dienst afneemt.

Zodra je ook nog boodschappen hebt gedaan en wat losse betalingen, is het fijn als er ook nog wat geld over is, aan het eind van de maand.

Wat kan je met dit geld doen? 

Sparen voor een doel op korte termijn is natuurlijk handig. Het is altijd beter om iets aan te schaffen, waarvan je het geld hebt gespaard. Want geld lenen, kost geld ;)

Voor de lange termijn is het goed om geld te beleggen. Een methode, die Dollar-Cost-Average heet, is een goede manier om zonder veel moeite te beleggen. Dit betekent dat je elke maand meestal een zelfde bedrag inlegt. 

Maar waar moet je nou in beleggen? Losse aandelen is een groter risico. Dan zijn er nog index beleggingsfondsen, die bestaan uit een mandje van meerdere aandelen. Zo kan het zijn, dat het ene aandeel omhoog gaat en de ander naar beneden. De indexprijs geeft aan of het fonds winst of verlies draait.

Al een aantal jaar beleg ik met een laag risico bij DeGIRO in beleggingsfonds met de ticket VWLR. Voordeel van dit fonds is, dat deze tot hun kernselectie behoort en als je dan 1x per maand een bedrag stort en inlegt om te beleggen, heb je geen kosten voor inleggen in dit fonds.

ALs je ook wilt starten met beleggen. Via deze affiliate link voor het aanmelden bij de DeGIRO heb je ook nog eens gratis €20 transactietegoed.

Het afgelopen jaar was het rendement een stuk hoger dan de inflatie.

Op deze manier laat ik geld voor mij werken. Het kost weinig tijd en elke maand zie ik hoe het gaat met het rendement.    Categories: Geld