5 simpele tips om dagelijks gezond te blijven

Gezond blijven kan op een makkelijke manier

Het antwoord op de volgende vraag is makkelijk. Wil je graag gezonder zijn of wil je liever minder gezond zijn?

Daar hoef je niet lang over na te denken. De meeste mensen willen liever gezond(er) zijn. Dagelijkse gewoontes zullen jou helpen om jouw lichaam energiek en fit te houden. 

Hieronder vind je mijn 5 gewoontes voor een gezond lichaam:

  1. Drink water 

Het algemene advies is 2 liter of 8 glazen water. Ik meet het niet op, maar 's ochtends begin ik al met 3 glazen. Door de dag heen drink ik meestal kruidenthee 2 tot 3 glazen. Tussendoor drink ik een paar glazen water en aan het eind de dag ook nog met een glas water.

2. Bewegen

Naast het beoefenen van mijn favoriete sport softbal, heb ik een dagelijkse ochtendroutine. Dat bestaat uit een serie oefeningen, variĆ«rend van opwarmen van mijn spieren tot push ups en planken. Hierin kan je de oefeningen kiezen, die bij jou passen. Wij noemen het Fitonics. Daarnaast spring ik bijna elke dag zo'n 8 tot 10 minuten op een mini trampoline voor het ontbijt.

3. Een goed ontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag wordt dit ook wel genoemd. Er zijn genoeg varianten van een goed ontbijt. Bij ons thuis geen gedekte ontbijttafel met brood en beleg, maar daar staat al 25 jaar 's ochtends de blender de draaien voor een shake. Snel, makkelijk en voedzaam. De laatste tijd bestaat de shake uit amandelmelk, beetje water, bevroren frambozen en een schepje Vanille Ultra Lite . Soms voeg ik hier nog verse spinazie aan toe. Heerlijk elke ochtend zo'n shake. 

4. Fruit en Groente

Ja, ja, ja. 2 stuks fruit en 2 ons groente. Dit is wel bekend bij de meesten. Het is makkelijk en licht verteerbaar.  Ik ben dol op de suikerrijke banaan. Een appeltje op zijn tijd. Met regelmaat is er weer een ander fruitsoort in huis, zoals sinaasappel, nectarine, meloen of pruim. Komkommer, tomaat, augurk, avocado, wortel, paprika of mais zijn vaak onderdelen van de salade bij het avondeten. Groente combineren met rijst, pasta of (zoete) aardappel geeft genoeg keuze. Lukt het elke dag mij hier aan te houden? Nee, want ik eet ook wel eens een keer pizza of patat ;) Maar gelukkig zijn er nog de aanvullende Supergreens . Een gemakkelijke aanvulling op ons dagelijkse voeding.

5. Supplementen

Zo ver ik mij kan herinneren stonden er altijd supplementen in de keuken. Ook vroeger bij mijn ouders thuis. Dus het gebruik daarvan is voor mij heel gewoon. De afgelopen jaren begint mijn dag met een shot vitaminen in de vorm van Aloe Vera drank. Daarnaast is deze drank goed voor de darmwerking. En daar hebben we een paar meter van in ons lichaam, dus voor mij wel zo belangrijk. Daarnaast slik ik nog andere specifieke supplementen en een goede basis voor het ondersteuning van een gezond lichaam met 55 vitaminen en mineralen in de vorm van Daily.

Lukt het om dit morgen allemaal tegelijk te gaan doen. Uh nee, ga daar maar niet van uit. Begin om van 1 ding een gewoonte te maken en voeg er telkens 1 toe. Voor mij zijn dit jarenlange gewoontes.

Categories: Gezondheid